flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Глобинський районний суд Полтавської області провів екскурсію для юних ліцеїстів

23 вересня 2021, 17:17

Глобинський районний суд Полтавської області провів екскурсію для юних ліцеїстів

 23 вересня 2021 року до Глобинського районного суду Полтавської області завітали учні 7-Б класу Глобинського ліцею №1 ім. В.Є.Курченка. Метою зустрічі було ознайомлення дітей з роботою судової установи, виховання правової культури, формування правильного сприйняття функцій правосуддя та популяризації інституту судової влади серед молоді.

Екскурсію для учнів проводила керівник апарату суду Алла Бган. Вона розповіла ліцеїстам про свої щоденні обов’язки та організаційне забезпечення роботи суду.

Голова суду Тетяна Левицька розповіла школярам про важливість і престижність професії юриста.

До зустрічі долучилася секретар судового засідання Любов Папенко, яка продемонструвала дітям символи судової влади – мантію та нагрудний знак.

Працівники Служби судової охорони Євгеній Манько та Єдуард Грицаєнко розповіли про свої обов’язки, продемонстрували повний комплект форми та спеціальні засоби, а також наголосили на важливості здійснення пропускного контролю на вході до судової установи та на необхідності дотримання правил поведінки в приміщенні суду.

Впродовж зустрічі діти активно ставили питання голові суду щодо її діяльності, запитували про неординарні випадки, які траплялися під час слухань справ. У працівників апарату суду та Служби судової охорони цікавилися історіями їх кар’єрного зростання, функціональними обов’язками.

            Жваве спілкування з представниками правосуддя справило неабияке враження на учнів. Проведення подібних заходів є дуже важливим для суспільства, адже вони сприяють зростанню довіри до судової влади, а Глобинський районний суд Полтавської області завжди відкритий для таких ініціатив. 

 Пресслужба суду