flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старший судовий розпорядник вдосконалив професійні вміння

11 вересня 2020, 15:40

З 7 по 9 вересня 2020 року старший судовий розпорядник Глобинського районного суду Полтавської області Носенко Віталій пройшов підготовку судових розпорядників місцевих (окружних) судів, яка проведена Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України в режимі онлайн трансляції.

Під час підготовки учасникам заходу розповіли  про законодавче забезпечення діяльності судових розпорядників, окреслено вимоги  Інструкції про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та судовими розпорядниками проведення судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами.

В інтерактивній лекції з ділового українського мовлення доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров  висвітлив складні випадки слововживання, розповів про унормованість державної мови, мовний етикет і правильність укладання юридичних документів.

Також, викладачі обговорили із слухацькою аудиторією права та обов’язки, що покладаються на судових розпорядників, у тому числі під час проведення закритого судового засідання, вжиття заходів щодо обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб. Звернуто увагу слухачів на порядок складання протоколу про адміністративне правопорушення, вимоги до оформлення протоколу про адміністративне правопорушення за неповагу до суду.

Пресслужба суду